Ons fonds heeft een nieuwe naam

4 november 2021

Fonds Fysieke Leefomgeving is de nieuwe naam voor Fonds Collectieve Kennis-Civiele Techniek (FCK-CT).

We willen het belang van collectieve kennis voor de fysieke leefomgeving breder onder de aandacht brengen en een herkenbare financier van deze kennis zijn. Ook willen we onze inspanningen breder onder de aandacht brengen. Daarom hebben we gekozen voor een sprekende naam.

Het fonds is sinds 1997 actief, tot vandaag als FCK-CT. De nieuwe naam ‘Fonds Fysieke Leefomgeving’ benadrukt het belang van de leefomgeving in Nederland waarin 17 miljoen mensen dagelijks werken, wonen en reizen. Fonds Fysieke Leefomgeving is een zelfstandige stichting.

Jaarlijks ontvangen we 1,5 à 2 miljoen euro, wat ingezet wordt om de waarde van de fysieke leefomgeving in Nederland te verhogen. Kennisinstituut CROW helpt daarbij door in opdracht van het fonds thema’s en ontwikkelingen te vertalen in een jaarlijks werkprogramma, dat vervolgens samen met andere kennisinstellingen wordt uitgevoerd.

Tijd en geld besparen met collectieve kennis

Fonds Fysieke Leefomgeving brengt trends en behoeften van overheden in kaart en stelt geld beschikbaar om praktisch toepasbare kennis te ontwikkelen. Alle overheden en de marktpartijen die hen ondersteunen, zoals advies- en ingenieursbureaus, mogen de kennis gebruiken en inzetten voor hun projecten. Het maakt hun werk makkelijker, het bespaart tijd en geld en het bevordert samenwerking. Dat is de kracht van collectieve kennis van Fonds Fysieke Leefomgeving.

Veel overheden steunen Fonds Fysieke Leefomgeving. Het fonds wordt gevuld door vrijwillige afdrachten van overheden. Zij doen dat via de RAW-systematiek en de CROW ProContract-systematiek. In de afgelopen 24 jaar heeft het fonds een schat aan kennisproducten en -diensten laten ontwikkelen, zoals databases, digitale handboeken, softwaretools, kennisnetwerken, apps, cursussen en implementatie-tools.

De financiële bijdragen zetten we in om kennis te laten ontwikkelen, toepassen en verspreiden. Het helpt de kwaliteit van de openbare ruimte en infrastructuur hoog te houden, en te bouwen aan een beter, mooier en schoner Nederland.

Nieuwe naam, nieuwe website

Dit is het eerste nieuwsbericht op onze nieuwe website. Op de homepage presenteert het fonds zich in een animatie van één minuut. Onze projecten toont u een selectie van de ruim vijftig projecten waarin collectieve kennis wordt ontwikkeld, mede mogelijk gemaakt door het fonds. In de komende tijd breiden we de informatie op de website uit, onder andere met een overzicht van ontwikkelde kennisproducten en -diensten.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ook gaan we regelmatig een nieuwsbrief verspreiden, om de ontwikkelingen en behaalde resultaten beter te kunnen delen met het werkveld. Hieronder kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Fonds Fysieke Leefomgeving. We houden u graag op de hoogte, alvast dank voor uw aanmelding!

Hebt u vragen over de projecten van Fonds Fysieke Leefomgeving? Wilt u bijdragen, een projectidee inbrengen of hebt u belangstelling voor samenwerking?

Neem dan contact op met Harold Schonewille, programmasecretaris van Fonds Fysieke Leefomgeving.

Contact

Fonds Fysieke Leefomgeving
Horaplantsoen 18
6717 LT Ede

06 22 52 61 90 | (0318) 695 322 
harold.schonewille@fondsfysiekeleefomgeving.nl

Aanmelden voor onze nieuwsbrief